Vezels

TIPS OM MEER VEZELS TE ETEN!

Vezels zijn plantaardige stoffen in ons eten die gezond zijn voor ons lichaam. Ze helpen mee aan een evenwichtige en gezonde dagelijkse voeding. Je vindt vezels in granen, groenten, fruit en noten. Ook in alle producten van Brinta vind je vezels.

Minder snel trek

Een volkoren boterham ‘vult’ meer dan een witte boterham. Een appel ‘vult’ meer dan een glas appelsap. Dat komt je vast bekend voor! Dat effect is te danken aan de voedingsvezels.

  "90% van de Nederlanders eet te weinig vezels..."

Eet jij voldoende vezels?

Als algemene richtlijn geldt dat een volwassene zo’n 30 tot 40 gram vezels per dag zou moeten eten. Nederlanders zijn zich onvoldoende bewust van de hoeveelheid vezels die ze binnenkrijgen en daarom eet 90% te weinig vezels. Met één bordje Brinta krijg je al 4,2 gram vezels binnen. Dit is al meer dan 10% van de Dagelijkse Referentie Inname!

Tips om voldoende vezels te eten:

  • Ontbijt elke dag! Ontbijten is belangrijk voor je spijsvertering. Kies voor een vezelrijk ontbijt, zoals Brinta.
  • Bereid bij de warme maaltijd een ruime portie groente: gekookt, gewokt of als salade. Eet bij je broodmaaltijd ook eens tomaat, sla of rauwkost.
  • Kies bij een broodmaaltijd altijd voor volkorenbrood. Nóg beter is als je kiest voor extra vezelrijk brood. Dat maakt het makkelijk om aan de Dagelijkse Referentie Inname vezels te komen!
  • Eet elke dag minstens twee keer fruit.
  • Houd je van toetjes? Roer twee eetlepels Brinta door je vla of pudding heen voor extra vezels. Zo word je toetje een stuk verantwoorder!