Sport

KOOLHYDRATEN VOOR LANGDURIGE ENERGIE!

Wist je dat veel sporters - en dan vooral duursporters – gek zijn op Brinta? Dat is niet zo raar, want alle Brinta-producten bevatten veel koolhydraten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen! Samen met vetten vormen koolhydraten de belangrijkste energiebron voor je lichaam.

Goede voeding bevat drie basisbestanddelen: koolhydraten, vetten en eiwitten. Bovendien moet voeding de nodige vitaminen, mineralen en voldoende water bevatten. De energie om te sporten haal je vooral uit koolhydraten. Het is handig om te weten dat Brinta-producten een combinatie bevatten van langzame en snelle koolhydraten.

Tijdens het slapen halen we onze energie voor 90% uit vetten. Tijdens gewone lichamelijke activiteiten is dat 60-70% en voor de rest uit koolhydraten. Bij lichte sportactiviteiten neemt het vet verbruik af tot 50% en bij intensieve sport is dat 20-30%. Bij zeer intensieve sportbeoefening is het aandeel koolhydraatverbranding opgelopen tot 100%. Kortom; hoe harder je sport, hoe meer koolhydraten je nodig hebt!

Zorg ervoor dat je binnen één uur eet na de training om je lichaam te laten herstellen. Je lichaam heeft koolhydraten en eiwitten nodig om spieren op te bouwen. Eet 5 tot 6 kleine maaltijden per dag. Begin met een goed ontbijt en na twee of drie uur eet je weer. Hierdoor wordt je stofwisseling omhoog gebracht, waardoor je steeds meer energie verbrandt. Door steeds kleine maaltijden te eten verminder je ook je hongergevoel.

Vind je het lekker om Brinta te eten voor of na het sporten? Hieronder vind je wat sportieve variatietips! Eet je Brinta met een beetje De Ruijter Vruchtenhagel in plaats van suiker. Vruchtenhagel bevat naast gewone suiker ook druivensuiker. Druivensuiker (ook wel glucose) kan direct in het bloed worden opgenomen waardoor het zorgt voor directe energie en het op peil houden van je bloedsuikerspiegel tijdens het sporten. Drink je voor het sporten liever een (fruit)shake? Voeg hier dan 3 ruime eetlepels Brinta aan toe, voor een variant met extra energie! Kies een keer voor Brinta Appel Rozijn. Rozijnen bevatten bijzonder veel koolhydraten en ook vezels, ijzer en kalium.